S nadcházejícími vánočními svátky bude převažovat sladká chuť zejména při pečení a pojídání cukroví. Zda je cukr skutečně "bílý jed" a jaký je jeho význam ve výživě je výborně popsáno v kapitole...
Zjednodušené rozdělení:
Tuky ztužené nebo transferové anebo hydrogenované
Škodí i v minimálním množství. Ztužením se molekulová stavba oleje změní natolik, že naše tělo tento tuk nedokáže...
ACIDOBÁZICKÁ ROVNOVÁHA (Červený, Červená Vegetariánská kuchařka)
Jednou z podmínek zachování životaschopnosti lidského těla je udržování určité acidobazické (kyselino-zásadité) rovnováhy....
Jedná se o přirozené záření potravin. Jeho existenci část vědců uznává a část ji popírá. Je užitečné o její existenci vědět, zvláště pro nás, kteří se věnujeme józe a víme, že životodárnou energii...
Z knihy Radost z jídla
Vladimíra Strnadelová a Jan Zerzán.
Všechny výzkumy a knihy zabývající se složením stravy se jednoznačně shodují na tom, že naše tělo potřebuje energii a...
Se vzrůstajícím věkem častěji přemýšlíme, jak oddálit a zpomalit stárnutí. Vedle péče o tělesný zevnějšek je důležité pečovat o vnitřní krásu. Zvýšenou péči bychom měli věnovat tomu uvnitř. Jedinou...