Vánoční úvaha o lásce

20.12.2017 13:12

K letošním Vánocům Vám přeji hodně Lásky. Když vám přeji lásku, tak vám nepřeji nic, co byste již neměli. Tento stav, prožitek si nosíme v sobě. Nikdo nám ho nedal a nikdo nám ho tedy nemůže vzít. Je stále v nás, ale je většinou zakryt jinými zkušenostmi a stavy, a tak se nachází ve stavu spánku. Probuzení lásky zažíváme při některých událostech jako je pohled na krásu přírody, setkání s blízkým člověkem, když nás někdo obdaruje nebo naopak když my prokážeme laskavost jinému člověku. Cítíme něco neuvěřitelného, krásného a radostného. Nejvíce se brána srdce otevře, když se zamilujeme. Svět je najednou plný jasu a všechno nás těší. A když se po nějaké době láska začne vytrácet, místo abychom obrátili pozornost dovnitř a hledali zdroj tohoto prožitku v nás, obrátíme pozornost k objektu venku a chceme po partnerovi, aby on nám lásku vrátil. Stáváme se na objektech, které lásku vyvolaly závislými.

Téma Lásky je obsahem čtvrtého energetického centra, čtvrté čakry. Jejími kvalitami jsou: láska, radost, pocit bezpečí. Srdeční čakra je umístěna uprostřed hrudníku v úrovni srdce. Endokrinní žlázkou je brzlík, který se stará o tvorbu protilátek, které se dostávají krevním oběhem do celého těla. V dospělosti sice zakrňuje, avšak v energetické rovině přebírá jeho funkci prožitek lásky, při němž náš imunitní systém sílí a my se cítíme skvěle. Lidé, kteří našli lásku v sobě, jsou zdravější fyzicky i psychicky.

Jak svůj zdroj lásky otevřít? Co kdybychom začali u našeho chování ke druhým. Aby bylo vlídné, v klidu a lásce. Vyzkoušejte třeba pomůcku, kterou ve své knize „Jak být milejší“ navrhuje Dr. Nešpor. Při jednání s lidmi je v duchu oslovovat milá paní úřednice, milá paní prodavačko, milý kolego, milý pane doktore. Také se mi osvědčilo, že když jsem nervózní, že něco nestihnu, tak si řeknu "uklidni se a dělej to s láskou", pak už to nejde dělat rychle a s neláskou a pocit z práce se změní. Začněme všichni u sebe, buďme vlídní, lásku prožívejme srdcem a nikoho neodsuzujme za jeho chování, vždyť každý je na své cestě hledání lásky. Za maskou zevní osobnosti každého člověka je átman, naše věčné já, které máme se všemi lidmi společné.

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode