Rok 2012 - těšme se, co nám přinese

04.01.2012 11:20

Co nám nový rok 2012 přinese? Prezident, politici a účty nám říkají, že bude všechno dražší, že za stejné peníze si pořídíme méně věcí.

Na rok 2012 připadá podle některých astronomů tzv. platónský rok, který se opakuje jednou za 25 800 pozemských roků. Jedná se o dokončení kuželovitého pohybu zemské osy, daný přitažlivostí Slunce a Luny. Jde o přesný výpočet nepřesných, resp. dohodnutých hodnot. Z něho se pak odvozuje představa, naše Země po uplynutí platónského roku projde změnou a stejně tak i lidstvo. Podle různých teorií se v roce 2012 změní něco velmi zásadního, a to na úrovni energetické, a pak i hmotného světa a přírody.

Astrologové pro horoskop s datem 21. 12. 2012 upozorňují na velmi silné momenty. Uranská energie na ascendentu představuje změnu, kterou nelze zvrátit. Stane se něco zásadního, něco se projeví ve hmotě něco velmi důležitého, nejspíše určité poznání a získání informací o něčem zásadním. Co to bude konkrétně však astrologové nevědí. Záleží na každém z nás, jak se ke změně postavíme. Jak budeme k vítaným i nevítaným změnám přistupovat.  

Co si popřejeme do nového roku? Ať změny, které nás čekají, zvládneme co nejlépe. Ať se vymaníme z materiální závislosti a přikloníme se více k duchovním principům a osvojíme si umění skutečné lásky. K tomu ať nám pomáhá i jóga. Ať nám jóga prospívá, ať si nás hýčká. Ať dynamické asány kompenzujeme dostatečnou relaxací. Zazpívejme si mantru pro potěchu, ať nahlas nebo ve své mysli. Odlepme od země co největší množství končetin a snažme se balancovat každou molekulou svého těla za přítomnosti dechu. Ať jógu praktikujeme s lehkostí, radostí a silou. Vyživujme si jógou nejen svaly, mysl, ale hlavně srdce.

A jaké je naše novoroční předsevzetí? To si každý z nás uloží do své sankalpy. Jasně formulovaného přání, cíle, záměru vyjádřeného pozitivně a v přítomném čase, opakovaného v relaxaci a taky každý večer před spaním.

SANKALPA.pdf (769,3 kB)

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode